top of page
IMG_0976.jpg

Tietoja minusta

Juureni ovat syvästi pohjois-Savossa. Synnyin Nilsiässä vuonna 1997, mutta tieni on vienyt minut keski-Suomen kautta pohjoiseen. Työskentelen päätyönäni Ivalon helluntaiseurakunnassa pastorina. Työn ohella kirjoittelen tarinoita ja ohjaan jumpparyhmiä paikallisessa kansalaisopistossa. Sen lisäksi opiskelen sielunhoitoterapeutuksi. Koulutukseltani olen luonto-ohjaaja ja ympäristöylioppilas sekä olen suorittanut Bachelor of Ministy BM - tutkinnon. 

 

Lempikirjani

TOP10

 

  • John Green : Tähtiin kirjoitettu virhe

  • Anja Snellman : Antautuminen

  • Charlotta Brönte : Kotiopettajattaren romaani

  • Denise Affonço: Elossa kuoleman kentillä

  • Khaled Hossein: Tuhat loistavaa aurinkoa

  • Mary Shelley: Frankestain

  • Janna Satri: Sielun hiljainen lepatus

  • Tiina Lehtineva: Kun minä katselen taivasta

  • Sara Saarela: Nimeä minut uudelleen

  • Lea Kranz: Lasiseinän takana

IMG_0976.jpg

Matka kirjailijaksi

“Minulla on aina ollut vilkas mielikuvitus ja olen aina rakastanut tarinoita. Olin 6-vuotias, kun päätin että isona minusta tulee kirjailija. En osannut silloin vielä edes kirjoittaa vaan sanelin tarinoitani päiväkodin tädeille, sisaruksilleni ja vanhemmilleni, jotka kirjoittavat tarinani ylös. Heti kun opin kirjoittamaan ja lukemaan, rupesin itse tekemään tarinoita. Kirjoitin tarinoita aina. Jokainen syntymäpäivä, joulu, äitien- tai isänpäivä saivat perheenjäseneni lahjaksi minun keksimäni tarinan. Erään kerran tämä tarina vaikutti pitkälti tulevaisuuteeni. 

 

10-vuotiaana kirjoitin siskolleni tarinan hänen ylioppilasjuhliin. Seurakuntamme uusi pastori-kirjailija Kari Honkanen luki tuon kirjoituksen ja kysyi, tulisiko minusta isona kirjailija. Samalla Kari pyysi minua kolumnistiksi seurakunnan lehteen ja sen jälkeen hän alkoi mentoroida minua kohti unelmaani. Kari kannusti, ohjasi, luki ja korjasi tekstejäni ja myöhemmin muistutti minua jatkamaan ja lähettämään käsikirjoituksia kustantamoon, jos jätin niitä hautumaan liian pitkäksi aikaa koneelle. 

 

12- vuotiaana meillä oli koulussa kirjaprojekti. Meidän tuli keksiä ja kirjoittaa mini kirja, johon teimme kuvaamataidon tunnilla kannet ja kuvitukset. Innostuin projektista hieman enemmän ja tuotin kerralla useita kymmeniä sivuja pitkän kirjan aikamatkasta Kiinan historiaan. Tutkin 1800-1900 luvun Kiinan historiaa tarinaan ja tein siitä lopulta usean vuoden mittaisen projektin ja lopulta lähetin käsikirjoituksen kustantajille 14-vuotiaana. Se käsikirjoitus ei kuitenkaan mennyt läpi ja jälkikäteen ajateltuna olen siihen ihan tyytyväinen. 

 

Ylä-asteella ollessani aloin saada ahdistus- ja paniikkikohtauksia, jotka inspiroivat minua kirjoittamaan aivan uudentyylistä käsikirjoitusta. Kirjoitin kokemuksistani fiktiivistä tarinaa fiktiivisen hahmon ympärille, jonka tunnekokemuksissa oli kuitenkin paljon samaa kuin omissanikin. Tein vuosia taustatöitä, kirjoitin ja korjasin. Jossain vaiheessa lähetin käsikirjoituksen kustantamoon, jolloin se ylitti kustannuskynnyksen, mutta ei mahtunut sen hetkiseen kustannusohjelmaan. Se oli jo yksi voitto unelmassani vaikka samalla harmitti, että edelleen jouduin odottamaan ja tekemään töitä. Sen jälkeen pyysin lisää koelukijoita ja tein lisää töitä. Lopulta syksyllä 2019 Aikamedia otti minuun yhteyttä ja aloitimme kustannusneuvottelut. Tammikuussa 2020 kävin kirjoittamassa elämäni ensimmäisen kustannussopimuksen “Naavalla kiedottu” - kirjasta.

Elämäni varrella olen koko ajan kirjoittanut paljon muutakin. Olen toiminut Nuotan toimittajana 16- vuotiaasta lähtien sekä tehnyt yksittäisiä freelancer juttuja muutamiin eri lehtiin. Sen lisäksi minulla on tälläkin hetkellä monia käsikirjoituksia kesken, jotka haluan jossakin vaiheessa valmistaa ja kustantaa. 

Kirjoittaminen on yksi suurimpia intohimojani. Vaikka ajoittain kärsimätön, huolimaton ja extrovertti luonteeni eivät sovi tyypillisen kirjailijan luonteeseen, on kirjoittaminen silti se asia, mistä innostun ja elän. Rakastan tuottaa sanoja ja ajatuksia kirjaimin, luoda tarinoita, kirjoittaa ylös toisten ja omia kokemuksia ja tuoda julki se, mitä minä tai joku muu tuntee, ajattelee ja tietää. “

- Eveliina

WhatsApp Image 2020-08-19 at 08.00.21.jp
bottom of page